Bittskinne

 
Når tanngnissing er et problem.

Lider du av smerter, ubehag eller øm kjevemuskulatur? Er dine tenner ømfintlige og følsomme? Våkner du om morgenen med stiv nakke? Plages du av intensiv og tilbakevendende spenningshodepine, migrene eller morgen hodepine?

I slike tilfeller vil mulig en bittskinne være til god hjelp for deg. Bittskinne er en liten og gjennomsiktig skinne som plasseres over fortennene. Flere forskningsresultater viser gode resultater etter bruk av disse.

Første skrittet for å løse problemene er å snakke med tannhelsepersonellet.

I perioder hvor vi er stresset og spent i musklene, vil dette også gjelde kjeveleddet og muskulaturen rundt. Man går og biter tenner sammen eller gnisser tennene mot hverandre. Ofte gjøres dette ubevist og om natten, og du våkner med stive og ømme kjeveledd eller hodepine. Da er bittskinne ofte løsningen. Den kan lages i to varianter : helt myk, eller helt hard. Hva som er best for den enkelte, må tannlegen i samråd med deg avgjøre. Begge skinnetypene virker som ”støtdempere” på kjever og muskulatur og hindrer trykk når du biter sammen. En bittskinne beskytter også tannslitasjen som oppstår når tennene gnisser mot hverandre. Ved fremstilling av bittskinne følger også instruksjoner om avspenningsøvelser.